Leer van de krachten en zwaktes van anderen in de markt
en ondervind hoe je scoort ten opzichte van jouw concurrent.
Wij voeren usability onderzoek uit waarbij de onbewuste klantbeleving in kaart wordt gebracht. Wij leveren jaarlijks meerdere benchmark onderzoeken op in verschillende branches.
Het benchmarkrapport biedt kwalitatieve en diepgaande inzichten met focus op belangrijke bottlenecks in de journey. Bij ieder benchmark onderzoek wordt (gemiddeld genomen) de top 8 partijen onderzocht. De funnels van deze partijen worden naast elkaar gelegd en geanalyseerd.
Wij verzorgen het gehele traject, van test-design en participantwerving tot en met de presentatie en het leveren van praktische inzichten.
Vanuit Centraal Beheer werken we regelmatig met Braingineers samen. Zowel voor losstaande onderzoekstrajecten als de benchmark onderzoeken die zij uitvoeren. Dit om de funnels op onze website te verbeteren. Via de testen van Braingineers krijgen we inzicht wanneer er frustratie en joy pieken worden ervaren in onze funnels. Met de inzichten kunnen we onze funnels en klantreizen verbeteren. Zodat bezoekers efficiënt over onze website kunnen navigeren. De fijne toevoeging die het benchmark onderzoek geeft is dat we niet alleen inzichten in onze eigen funnel krijgen maar ook inzichten in de funnels van concurrenten. Waar in onze funnel doen wij het goed en wat doen concurrenten beter op een bepaald punt in de funnel. Dit om onze funnel nog beter in te richten.
- Pascal Wortel, Customer Insights Manager bij Centraal Beheer
Het Braingineers benchmark onderzoek heeft ons geholpen met nieuwe kwalitatieve inzichten die met regulier onderzoek moeilijk te verkrijgen zijn. Deze gebruiken we om zowel onze conversie als klant ervaring te verbeteren.
- Riko Feijs, E-Commerce Manager Ziggo bij VodafoneZiggo
Bij Interpolis zijn we erg enthousiast over de benchmarkonderzoeken van Braingineers. We werden bevestigd in ons vermoeden dat neuro-onderzoek ook in een benchmarkstudie past. Mooie inzichten over onszelf – waar we gelijk mee aan de slag kunnen – maar ook inzichten in de ervaringen over andere verzekeraars. Een mooie aanvulling.
- Christiaan Buitenhuis, Marktonderzoeker bij Interpolis
Een benchmarkonderzoek bestaat uit een persoonlijk optimalisatie rapport en een overkoepelend benchmarkrapport.
Kies voor een individuele benchmark, of neem deel aan een collectief benchmarkonderzoek:
Zeker! Met elke partij die deelneemt aan een collectieve benchmark, plannen we een aparte kick-off sessie in. Natuurlijk is het mogelijk om hierin aan te geven welke focuspunten voor jou belangrijk zijn. Denk aan elementen op je eigen website, maar bijvoorbeeld ook waar je specifiek benieuwd naar bent bij jouw concurrenten.
De kosten voor een benchmarkonderzoek zijn afhankelijk van een aantal factoren.
1. Je doet mee aan een collectief benchmarkonderzoek:
Hierbij krijg je het volledige benchmark rapport en jouw persoonlijke optimalisatie rapport. De kosten voor dit onderzoek liggen lager, omdat iedere partij zijn eigen gedeelte van de benchmark betaalt. Jouw inzicht in de onderzoeksresultaten van je concurrenten is beperkt tot het benchmarkrapport.
2. Je kiest voor een individueel benchmarkonderzoek.
Hierbij krijg je het volledige benchmark rapport, jouw persoonlijke optimalisatie rapport én toegang tot alle sessie recordings, EEG data, neurofeedback en inzichten van zowel je eigen website, als die van je concurrenten. De kosten voor dit onderzoek liggen hoger, aangezien ze niet worden gedeeld met anderen. Dit geeft je ook inzicht in de onderzoeksresultaten van je concurrenten.
Wil je graag een offerte ontvangen? Neem hiervoor contact op met Christiaan.
De ranking in het benchmarkrapport is vastgesteld aan de hand van een gedetailleerde analyse van de gemeten emoties (EEG data), eye-tracking data en het gedrag van gebruikers, ook wel bekend als de performance fluency. Hierbij wordt er aandacht besteed aan cruciale vragen zoals: verliep de navigatie soepel voor de gebruikers? Hoeveel frustratie ervaart men? En welke gedragspatronen zijn te zien?
Het korte antwoord: ja en nee.
Het lange antwoord: ja, het benchmark rapport is voor alle deelnemende partijen toegankelijk. Dat betekent dat iedereen inzicht heeft tot de volgende onderdelen: de ranking per onderdeel, en uitleg waarom bepaalde partijen op de hoogste of laagste plek zijn geëindigd. Beland je dus op één van deze plekken in de ranking, dan geven we dus aan alle deelnemende partijen uitleg waardoor dat komt.
Echter, concurrenten zullen geen toegang krijgen tot jouw persoonlijke onderzoeksresultaten, zoals jouw sessie recordings, EEG data, neurofeedback en inzichten van jouw eigen website. Die zijn voor jou en jouw team persoonlijk, en worden dus ook niet gedeeld met anderen.
We begrijpen dat je wellicht benieuwd bent naar hoe dat er uit kan zien. Neem contact op met Christiaan als je benieuwd bent naar een voorbeeld rapport.
Bij een collectieve benchmark krijg je alleen toegang tot de sessie recordings, EEG data, neurofeedback en inzichten van jouw eigen website.
Benieuwd naar diepgaande inzichten en emotie data van jouw concurrenten? Het is ook mogelijk om zelf een individueel benchmarkonderzoek af te nemen. In dat geval zijn alle onderzoeksresultaten inzichtelijk voor jou en je team.
De duur van het onderzoek is afhankelijk van de hoeveelheid partijen die worden onderzocht en vergeleken. Doorgaans worden de resultaten opgeleverd in twee tot drie maanden - vanaf de kick-off tot aan de resultatensessie. We kunnen hierin ook rekening houden met jouw sprints. Dus laat het vooral weten wanneer je graag de uitvoer van het onderzoek op jouw website op een bepaald moment wil plannen.